ETV2 filmiprogramm avardab novembris toidumaailma

Toiduvõitleja
Toiduvõitleja

ETV2 jätkab novembris teemakuude traditsiooni ja tõstab au sisse toidu. Neljal teisipäeval jõuab ekraanile maitseküllane toidukunsti kuu filmiprogramm, mis toob vaatajateni dokumentaalid toidust, toorainest ja gastronoomia suurkujudest.

Toidufilmide teemakuu avab sel teisipäeval, 2. novembril dokumentaalfilm "Toiduvõitleja", mille keskmes on toidu raiskamise vastu võitlev Ronni Kahn. Juhtides Austraalias ürituste korraldamise firmat, pani naine tähele, kui palju toitu seal iga kord ära visati. Kahn asutas heategevusorganisatsiooni OzHarvest, mis kogub üle jäänud toidu kokku ja annetab selle vähekindlustatud inimestele. Dokfilmis jälgitakse Ronni Kahni ristisõda kahe aasta jooksul Austraalias, Euroopas ja Lõuna-Aafrikas. Samal ajal on tema isiklikus elus nii valu kui ka rõõmu: ühe minia ootamatule surmale järgneb esimese lapselapse sünd teise poja peres.

Toidukunsti kuu dokumentaalid tele-esilinastuvad ETV2 eetris 2., 9., 23. ja 30. novembril kell 21.30. Kõik filmid on 2. novembri õhtust vaadatavad ka veebikanalis Jupiter.

"Varjus kasvanud kohv": 9. novembril kell 21.30
Dokumentaalfilm võtab vaatluse alla kohvi kasvatamise ja uurib, kuidas keskkonnasõbralik kohvikasvatus võib aidata kohalikke kogukondi, peatada metsade hävitamist ning kaitsta loomade ja lindude elupaiku. Film avab ka laiemat vaadet kohvile ja näitab, kuidas iga kohvitarbija saab anda oma panuse sellesse, et nende lemmikjoogi tootmine oleks võimalikult jätkusuutlik. Filmis saavad sõna nii pühendunud kasvatajad kui ka kohvigurmaanid.

"Auguste Escoffier ehk moodsa gastronoomia sünnilugu": 23. novembril kell 21.30
Gastronoomia ehk peenkokakunst sündis umbes sajandi eest tänu ühele prantslasele. Mitmetes luksushotellides töötanud legendaarne meisterkokk Auguste Escoffier moderniseeris Prantsuse kokakunsti ning muutis selle maailmakuulsaks. Lisaks uudsetele maitsetele lõi Escoffier ka mudeli, mis puudutas hügieeninõudeid, personali töörõivaid ja toidu serveerimist. Tema elutöö on inspireerinud paljusid silmapaistvaid kokki üle kogu maailma. Dokumentaalfilmis avatakse legendi ja moodsa gastronoomia sünnilugu läbi arhiivikaadrite ning intervjuude tänaste tipptegijatega.

"Tasakaalu retsept": 30. novembril kell 21.30
2020. aastal valminud dokumentaalfilmi keskmes on kahe Michelini tärniga pärjatud hispaania meisterkokk Ricard Camarena, kes Covid-19 pandeemia tõttu oli sunnitud oma restoranid sulgema. Kui Camarenal tekib võimalus pärast pikka sulgemist kohad taas avada, seisab ta silmitsi raskuste ja väljakutsetega, mis sunnivad restoraniäri uutes oludes ümber hindama. Samal ajal annavad València's asuvad aiad endist viisi saaki ning looduse ringkäik jätkub häirimatus rahus.

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: