Saatesarja "Suus sulav Eesti" uue hooaja avasaade viib Setumaale

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
"Suus sulav Eesti" Setumaal Autor/allikas: Taavi Arus

Laupäeval, 30. jaanuaril kell 20.00 stardib Eesti Televisioonis kohalikku toidukultuuri uuriva sarja "Suus sulav Eesti" teine hooaeg. Avasaates sõidab tippkokk Angelica Udeküll Setumaale, kus saab osa nii kuninga kui ka kuningriigi toidumeistrite valimisest.

Aasta tagasi kohalike maitserännakutega vaatajate südamed võitnud saatesari "Suus sulav Eesti" jätkab sellel laupäeval teise hooajaga, mis viib Angelica Udekülli Setumaale, Raplamaale, Saaremaale, Tartumaale, Läänemaale, Valgamaale ja Tallinnasse. Maitseküllase punkti paneb hooajale pidusöök, kus Angelica Udeküll kutsub endale külla tunnustatud kokkadest sõbrad, et kokku panna üks tõeline Eesti maitsete õhtusöök.

Hooaja avasaade kutsub sel laupäeval avastama setode toidukultuuri. Setod kuulutavad korra aastas välja oma kuningriigi, mille käigus valitakse uus ülemsootska ning võistluse käigus kuulutatakse välja ka erinevate eluvaldkondade meistrid. Parima piruka, sõira, leiva, õlle ja handsa valimisel osales ka saatejuht Angelica Udeküll.

Lisaks meeleolukale kuningriigipäevale viib tee ka mustsõstrakülmutisse, sest mustsõstrakasvatus on viimastel aastatel Setumaal tõelise hoo sisse saanud. Saade tutvustab ka tatrakasvatust kui taasavastatud vana traditsiooni ning näeb, kuidas tehakse tatravahvleid. Mitmekordne kuninga pirukameister, Maagõkõsõ kodukohviku perenaine Sirje Kruusamäe õpetab Angelicale, kuidas valmivad autentne seto sõir ja sibulapirukas.

"Suus sulav Eesti" teine hooaeg algab ETVs laupäeval kell 20.00

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: